Winter

Portes du Soleil in de Winter

Welkom in het Deep Powder Ski paradijs

Ongeveer 40 jaar geleden droomde een groep vrienden van maken van een immense verbonden skigebied in Frankrijk en Zwitserland. Kort daarna is de Portes du Soleil gemaakt: een wintersport droom bestaande uit 12 resorts, 2 landen – Frankrijk en Zwitserland – en 650km van fantastische pistes!

Het Portes du Soleil skigebied is het grootste aaneengesloten ter wereld.  De ski en snowboarden mogelijkheden zijn een van de meest gevarieerde in de wereld, de toppen en valleien van de Portes du Soleil smeken er om om te worden bedwongen.

De Portes du Soleil in cijfers:

– 266 skipisten voor alle niveaus: 25 zwart,  100 rode, 106 blauwe en 35 groene.
– 209 lift installaties zorgen voor een snelle en gemakkelijke toegang tussen resorts met dezelfde liftpass.
– 10 snowparks
– 694 sneeuw kanonnen garanderen sneeuw hele seizoen!
– 89 restaurants aan de pistes voor mix van skiën en heerlijk eten.

Download de Portes du Soleil piste map.
Bekijk de 360° high definition Webcam – Pointe des Mossettes (2277m)
Zie meer op de site: http://www.portesdusoleil.com/index.html

Appartment Telemark 3 ligt in het plaatsje La Chapelle d’Abondance in het Franse departement Haute Savoie. Het dorp ligt op 1020 meter hoogte, tussen Chatel en Abondance op de grens met Zwitserland.

La Chapelle d’Abondance hoort bij het omvangrijke gebied Portes du Soleil, hét skigebied. Na het skiën, kun je in het dorp terecht bij verschillende supermarkten, restaurants, en uitgaansgelegenheden.

De circa 209 skiliften zorgen voor een snelle doorstroom naar alle hoeken van het gebied. Wachttijden zijn bijna taboe zodat je optimaal kunt genieten van de eindeloze mogelijkheden in dit skiparadijs.

De brede groene en blauwe pistes zijn ideaal voor beginners, terwijl de gevorderde skiërs de uitdaging kunnen aangaan met La Mure. De ´muur´ in het Nederlands vertaalt, is een ultrasteile zwarte piste tussen Avoriaz en Les Crosets en is wereldberoemd.

Ook snowboarders en freeriders komen naar Les Portes du Soleil om hun grenzen te verleggen. Speciaal voor de cracks zijn er vele funparks met spectaculaire halfpipes, bordercrosses, big airs, rails en andere uitdagingen aanwezig.

Voor de diverse gebieden zijn verschillende skipassen te verkrijgen. La Chapelle d’Abondance biedt ruim 70 km skipiste en is geschikt voor jong en oud. De gebieden in het dorp zijn doorgaans rustiger en goedkoper dan de grotere gebieden van Portes du Soleil.

La Phantiaz:
Aan de voet van dit skigebied ligt ons appartment Telemark 3 en vanuit het appartment is het 800 meter tot de lift die je dit gebied in brengt. Vanuit dit gebied kun je richting Torgon, Morgins, Châtel en natuurlijk nog verder het hele Port du Soleil gebied in.